1. Home
  2. Aktüalite
  3. Bilgi Çağında, Uzay Yarışında Türkiye: Türksat 4A
Bilgi Çağında, Uzay Yarışında Türkiye: Türksat 4A

Bilgi Çağında, Uzay Yarışında Türkiye: Türksat 4A

0

Türkiye’nin uzay serüvenine yeni bir uydu ekleniyor..Türksat 4A uydusu 14 Şubat 2014 23.09 ‘da  Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya fırlatıldı.

Türkiye’nin uzay serüvenine yeni bir uydu ekleniyor..Türksat 4A uydusu 14 Şubat 2014 23.09 ‘da  Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya fırlatıldı.Bu uyduyla Türkiye’nin televizyon ve haberleşme sinyalleri artık Afrika kıtasının tamamını kapsayacak.
Gönül isterdi Türkiye bu hamleleri daha erken zaman dilimlerinde yapmış olsun şimdi biz de Uzay mekiği yaptık artık Ay’da üssümüz var diye sevinelim ve duygularımızı sizinle paylaşalım.
Ama yakın zamanlara kadar Türkiye’nin stratejileri arasında uzay ve uzay çalışmalarından daha önemli konular vardı.Neyse hiç girmeyelim o konulara ülkemiz büyük bir erdemle bunları aştı şimdi uzay çalışmalarını konuşuyoruz şükürler olsun.
Türksat 4 A ile birlikte uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye’nin uydularının sayısı 4’ü aktif olmak üzere 5’e yükselecek.
Türksat 4 A uydusu ile Türkiye’nin uydu filosunda ilk defa yeni teknoloji olan Ka Bant frekansı yer alacak. Bu sayede daha önce ulaşılamayan Afrika’nın Sahra altı kısmına da televizyon yayınlarını ulaştırma imkanı kazanılacak.
Bununla birlikte diplomatik misyon olarak 12’den 35’e çıkan büyükelçilik sayısı ve Türkiye’nin Afrika’da giderek artan varlığı bu uyduyla daha da belirgin hale gelecek.
Türksat 4 A uydusu, Türkiye’nin haberleşme kapasitesini 3 kat arttıracak projenin önemli parçalarından birini oluşturacak. Bu uydu, iletişimin yanı sıra, Çin’in batı bölgelerinden İngiltere’nin doğusuna kadar Türkiye, Avrupa, Orta Asya, Yakındoğu ve Afrika dahil geniş bir bölgeye televizyon yayınlarının aktarılmasını sağlayacak. Böylelikle, Türk televizyon ve radyo kanallarının yayınları Avrupa ve Asya’nın ardından Afrika’yı da kuşatacak.Bu gelişme TRT’nin İngilizce kanalının faaliyete girmesiyle artık büyük bir coğrafyada Türkiye’nin sesinin duyurulmasına ve birincil kaynaktan o coğrafyalara seslenmemizi sağlayacak.

etiketler:

YORUMUNUZU BIRAKIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.