1. Home
  2. Aktüalite
  3. 3.Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı gerçekleşti.
3.Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı gerçekleşti.

3.Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı gerçekleşti.

0

Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MBMTR) Konferansı’nda bir araya gelen 1000 lise öğrencisi, “Açlık ve Yoksullukla Mücadele” konusunu masaya yatırarak somut çözüm önerilerinde bulundu.

Lise öğrencileri tarafından kurulan Genç Öngörü Derneği’nin Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlediği 3. Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MBMTR) Konferansı sona erdi. Bu yıladıyaman’dan Zonguldak’a, Yozgat’tan Diyarbakır’a 60 okuldan 1000 lise öğrencisinin katıldığı konferansın teması “Açlık ve Yoksullukla Mücadele” olarak belirlendi. 27-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen konferansta, değişik kültür ve farklı görüşlere sahip gençler, bir araya gelerek 13 komitede insan hakları, sağlık, uluslararası hukuk, silahsızlanma, gıda, tarım, hayvancılık, eğitim, çevre, enerji, doğal kaynaklar gibi konuları masaya yatırdı.
Konferansta her lise, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ABD, Çin, Hindistan, Nijerya, Ürdün gibi farklı kıtalardaki 105 ülkeden birini temsil etti.
Çözüm odaklı bireylerin gelişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen konferansın açılış törenine, Global İlişkiler Forumu’nun (GIF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Karakullukçu, Management Centre Türkiye (MCT) Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku, Genç Öngörü Derneği Başkanı Alp Akiş, Kadir Has Üniversitesi Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Ahmet Kasım Han ve MBMTR Genel Sekreteri Roy Eskenazi katıldı. Törende konuşan Karakullukçu, yoksulluğun ve yoksulluğun azalmasının ülkelerin yerel sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada 30 yılına bakıldığında yoksulluğu azaltmada en etkili yöntemin birbirine para yardımı yapan toplum modelinin değil, dünya ekonomisinde ticaretin ve küreselleşmenin artmasıyla sağlandığını görüyoruz” dedi.
MİNE ÖZDEMİR – İSTANBUL
Milliyet Gazetesi

YORUMUNUZU BIRAKIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.